Let op: Deze website is gerestaureerd met behulp van gearchiveerde inhoud. Dit is niet de officiële website. De website eist geen rechten op deze inhoud.

Boeken

  • Healthcare Innovation Portal online !

    Sinds begin april is er een nieuwe online dienst die zorginnovatoren helpt om hun innovaties tot een succes te maken: de Healthcare Innovation Portal. Aan de hand van intelligente software en een HIP consultant wordt […] Lees Meer

We bevelen u de volgende boeken van harte aan:

eHealth in de praktijk – Saskia Timmer

BESCHRIJVING

Dit boek beschrijft het brede scala van eHealth mogelijkheden in de gehele gezondheidszorg. Vanuit alle zorgsectoren wordt in beeld gebracht wat eHealth is en welke invloed dit heeft op de gezondheidszorg, de patiënt, de zorgverlener en de zorgorganisatie. Implementatie consequenties staan beschreven evenals tips voor starters. Het boek verbindt kennis over eHealth, empowerment en duurzame gezondheidszorg. Naast theoretische kennis bevat het praktijkvoorbeelden.

Een boek voor iedereen die meer wil weten over eHealth of er mee wil starten. Het boek biedt offline kennis, in combinatie met online kennis: op www.duurzamegezondheidszorg.nl zijn een forum en kennissite te vinden voor wie meer wil weten over eHealth.

“Dit boek laat duidelijk zien welke ongekende mogelijkheden en verbeteringen in de zorg we kunnen realiseren door de inzet van eHealth.”
Jan Jonker, directeur Health Valley.

“De komende 5 jaar zal in het teken staan van het zoeken naar de balans tussen eHealth als “tool” en “doel”. Dit boek helpt daar zonder meer bij.”
Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Center.

  • Recensie Volkskrant 22-10-2011

Handboek Online Hulpverlening – Frank Schalken

Voor wie
Dit handboek is zowel geschikt voor mensen die zich oriënteren op online hulpverlening als instellingen die hun online hulpaanbod willen uitbreiden of verbeteren. Daarnaast is het uitermate geschikt voor studenten. Dit boek wordt ondersteund met een online oefenomgeving, die goed inzetbaar is voor onderwijsdoeleinden.
Beschrijving
Steeds meer instellingen uit het maatschappelijk werk, de ggz en jeugdzorg bieden dan online hulp bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen. Op basis van twaalf jaar ervaring met hulpverlening via internet is dit eerste handboek geschreven, dat zowel de methodische en organisatorische consequenties beschrijft, als vele voorbeelden uit de praktijk.